Защо космите на веждите и миглите спират да растат?

beautiful-woman-close-up-soft-make-up-royalty-free-image

Дългогодишната поредица, в която читателите отговарят на въпроси на други читатели по теми, вариращи от тривиални полети на фантазия до дълбоки научни и философски концепции.

Защо веждите и миглите спират да растат в определен момент, но изглежда, че други косми ще растат и растат, ако им позволите?full-eyebrows-eyelashes-beauty-trend

Читателите отговарят

Всичко друго би настръхнало косите. Защото навремето изтривалката, причинена от космите на веждите и миглите, които в крайна сметка се заплитаха заедно, или държеше очите отворени цяла нощ – което доведе до изтощение и невъзможност за бързо бягане, което доведе до изяждане от саблезъб тигър – или изобщо го направи невъзможно да се види – което доведе до изяждане от саблезъби тигърчета, търсещи лесна храна. Така тези хора бяха бързо отстранени от генетичното дърво. Еволюцията на работа!

Космите имат активен период на растеж и след това преходна фаза, преди да достигнат фазата на падане. Тъй като никога не се налага да подстригваме веждите си, предполагам, че периодът им на растеж е кратък.

Никога не трябва да подстригваме веждите си? Говорете сами: тези от нас на около 56 или повече години трябва да направят това, за да спрат да изглеждат като Денис Хийли . (Попитайте дядо си.)

Наследих редица черти от баща си, включително вежди в стил Хийли, които трябваше да подстригвам редовно поне от 30-те си години. Аз съм жена.

Те не спират да растат, ако сте жена, те просто мигрират към други области. Брадичка, горна устна, зърна.

Ако сте мъж, косата може да мигрира от върха на главата навсякъде другаде. ЗадълженаМладост

Както ще свидетелстват мъжете на определена възраст, космите на веждите със сигурност могат просто да растат и растат, заедно с космите в носа, ушите и т.н. Що се отнася до миглите, те падат с времето и след това израстват отново. Има оптимална дължина, над която е по-вероятно те да изпаднат, особено когато очите се търкат.

По-интересно е защо космите в ушите ми започнаха да растат и сега трябва да се подстригват всеки път, когато се подстригвам. Какво възможно еволюционно предимство може да се получи от това?

Когато бях по-малка, имах прекрасни дълги, къдрави мигли, които предадох и на синовете си, и на внука си. (Няма женски потомци, които да се възползват.) Сега миглите ми сякаш са спрели да растат и са къси. Аз съм над 70 години, значи старост ли е?

Единственото окосмяване по тялото, което не спира да расте, е това по главата и брадите, предполагам. Всичко останало расте до определена дължина и след това отпада/се заменя, което е също така. Не би било много удобно, ако космите по краката/тялото/пубиса/подмишниците/миглите/веждите растат непрекъснато.

Не знам защо косата на човешката глава расте толкова дълга – няма други животни, при които това се случва. Може ли някой да отговори на това?

Когато забременях, имах ужасно следобедно гадене. От около 16 часа всеки ден главата ми беше в тоалетната. Страхувах се да приема каквото и да било лекарство или лекарство, в случай че така жадуваната ми бременност се изгуби. На третия месец добрите нокти започнаха да действат и за мое учудване миглите ми започнаха да растат странно дълги. Всеки косъм беше с различна дължина. Едното порасна до малко под 5 инча (13 см). Целият беше навит на ръба. Започнах да мисля да се свържа със Световните рекорди на Гинес. Докато изпадаха, ги държах в пластмасово чекмедже, в което държах коефициенти. Чудя се къде отиде това.

За разлика от всички господа, които имат диво пищни вежди (включително и съпругът ми), моите почти изчезнаха, заедно с миглите. Никога не скубех и имах хубави, добре дефинирани вежди. Сега, в моите 60 години, те са редки и показват предпочитание да се навиват като Фу Манчу. Освен това загубих почти всички косми по ръцете и краката си (с изключение на коленете – защо?). Остаряването е странно в много отношения.

beautiful-woman-close-up-soft-make-up-royalty-free-imageОпасявам се, че не знам отговора, но просто бих искал да кажа, че във време, когато Guardian често е мързеливо обвиняван под линията, че е глупав, е голяма утеха да знаеш, че винаги можеш да разчиташ относно бележките и запитванията, за да опровергае твърдо това твърдение, като поддържа висок интелектуален тон и се осмелява да се изправи срещу най-изследователските, неубедителни и дори противоречиви теми. Пример за това е запитването от тази седмица – което демонстрира още веднъж, че никой въпрос не е твърде вежди, за да се повдигнат.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.